Historien om Ashihara karate

Ashihara karate er skabt af Kancho (stormester) Hideyuki Ashihara (10. dan). Han blev født i 1944 i Hiroshima provinsen i det sydlige Japan og døde i april 1995 i en alder af 51 år. 

Kancho Ashihara havde trænet karate siden han var 11 år. I 1965 åbnede han sin første karateskole i Yawatahama, en lille fiskerby i Ehime provinsen på Shikoku i Syd Japan. Han mente ikke, de traditionelle kampsystemer, som han allerede var mester i, var effektive nok. Siden koncentrerede Kancho Ashihara sig om at udvikle et karate system, der bygger på de mest rationelle og logiske teknikker, som sætter én i stand til at besejre en fysisk overlegen modstander, gennem brugen af “sabaki”; som bedst kan oversættes til “kampkontrol af modstanderen”.   

 

NIKO

I 1980 grundlagde Kancho Ashihara New International Karate Organisation (NIKO), Ashihara Kaikan, med hovedskole i Matsuyama på Shikoku.

Efter Kancho Hideyuki Ashiharas død, er ledelsen af NIKO, overtaget af hans nulevende søn, Kancho Hidenori Ashihara og han fører Ashihara karate videre, både i sin fars og en tidssvarende ånd.

New International Karate Organisation, Ashihara Kaikan, har over 11.000 aktive medlemmer alene i Japan og er spredt over hele landet. Uden for Japan findes der i dag Ashihara karate skoler i USA, Australien, New Zealand, SØ Asien, Mellemasien, Europa og Afrika. 

I Danmark findes der Ashihara karateskoler over hele landet. Hver skole har sin egen "afdelingsleder” (branch chief), der har direkte kontakt til "Ashihara Kaikan", Honbu (hovedskolen) i Matsuyama, Japan.

Dansk Ashihara Organisation (D.A.O) som repræsenterer Ashihara karate Kaikan, er medlem af den internationale organisation og godkendt af den japanske hovedskole (Honbu) og af Kancho. Ashihara karate er et af de bedste og mest effektive systemer. I hele verden har intet andet karate system fået så stor tilslutning og anerkendelse på så kort tid, som Ashihara karate.

 

Træningsmetoder

Kancho Ashiharas træningsmetoder udnytter moderne og traditionelle selvforsvarsteknikker til en effektiv kampsport, der opøver hurtighed, præcision, styrke og smidighed samtidig med beherskelse, koncentration og udholdenhed.

Ashihara karate er til forskel fra mange traditionelle karate systemer, først og fremmest baseret på praktisk anvendelse og effektivitet og er også brugt bl.a. i optræning af politifolk i Japan. Kancho Ashihara har selv undervist på politiskoler i Japan og adskillige af hans elever har vundet mesterskaber både i og uden for Japan.

Nøgleordet i Ashihara karate er sabaki. Ved at undvige til siden, kan man anbringe sig i sikker position og udnytte sin modstanders angreb mest effektivt gennem cirkulære bevægelser. Således er en vigtig del af træningen i Ashihara karate, at lære at bevæge sig hurtigt, naturligt og rationelt. Et andet vigtigt princip i Ashihara karate træning, som også er karakteristisk for Kancho Ashiharas liv, er udfordring. Man skal hele tiden forsøge at udnytte sig selv give sig selv udfordringer, træne regelmæssigt og altid sætte sig nye mål for at blive bedre. I Ashihara karate lægges der vægt på god træningsindsats og en respektfuld indstilling til karate. 

Ashihara karate er en af de yngste karate stilarter i verden og kontaktgraden går under betegnelsen fuld kontakt

 

Ashihara karates målsætninger:

 

  • At forbedre form og balance

  • At øge hastighed/hurtighed

  • At øge sin styrke

  • At lære mere og mere avancerede teknikker.