Karate

Gratis prøvetræning

Du er altid velkommen til at komme og få en gratis prøvetræning på vores  begynder/fælleshold.

Det eneste du skal gøre er at møde op med med noget træningstøj og en vandflaske, og nej man behøver ikke en karatedragt eller en forudgående aftale for at deltage :-)

 

Hos Tigersport kan du træne Ashihara karate

Vi optager medlemmer fra 4år og opefter. Holdene er opdelt efter alder og teknisk niveau. Se hvornår der er træning for dig på holdplanen.


Ashihara er et moderne, Japansk karate system
Karate er for mange en livsstil, et studie hvor man træner i mange år, for at dygtiggøre sig teknisk, og for at få kropskontrol. I karate har man et bæltesystem, hvor man opnår sin bæltegrad ved at gå til graduering.

 

Motionist
Du kan også vælge at træne karate som motionist, altså som en sport, fordi du ønsker at opnå en stærk, smidig og funktionel krop. Du træner på hold sammen med resten af skolens elever og motionister, og får den samme undervisningen, men kravene til dig er anderledes, da du ikke går til gradueringerne. Der er uddannet instruktør ved hver time til at hjælpe dig på vej.

 

karate som livsstil

Du kan tage valget om at gå krigerens vej, altså gennem tid og træning samt gradueringer, at opnå en mestergrad som kaldes 1.dan – bedre kendt som det sorte bælte. Det er en rejse som udfordre dig, det lover vi dig! Ønsker du den rejser, guider vi og klargøre dig, gennem undervisning på skolen.  

Karate er også en sport hvor du kommer i dit livs form

Man træner hele kroppen til hver træning. Man bliver undervist i kropskontrol, teknik, styrke, cardio og udholdenhed. Desuden får du værktøjer til at kunne yde det bedste du kan. Du får en stærk, smidig og alsidig krop af karate. Det bedste værktøj mod stress!


Mål
Det er vores mål i i Tigersport at alle der modtager undervisning får den optimale træning ud af den tid, sved, indsats som eleven investere; Vi vil altid bestræbe os på at levere så funktionel undervisning/træning som overhovedet muligt.
Den faste instruktørstab på voksenholdet, er som minimum gradueret brunt bælte i Ashihara karate. Vores hjælpe-instruktører er som minimum gradueret til grønt bælte 4 kyu i systemet Ashihara karate. Børne- og junior instruktører kan have andre grader.

 

Ashihara karate er en realistisk form for karate

- hvor hurtighed, styrke, overblik og strategi er keyword. I Ashihara karate lærer eleven hvordan man undgår at blive ramt af modstanderen samtidig med hvordan man kontrollere og begrænser angriberen effektiv og kontant.

Teknik og principper i Ashihara:
BASIS :Basis er fundamentet i al karate. Det er det der giver grundlaget for alle teknikker. Detaljer i basis kan overføres til den frie kamp og er derfor meget vigtig for elevens forståelse af sin karate. Basisstillinger er noget af det første man bliver introduceret for, det er vigtigt at man hele tiden koncentrerer sig om at blive i de rigtige stillinger, da det er her fundamentet til den frie kamp bliver lagt.
Kroppen lærer ved gentagelser, det er det som kaldes ”muscles memories.”
Kroppen lærer at slappe af, og man lærer at udnytte kroppens potentiale.
Basis er som dit ABC: det skal læres for at kunne læse. Til alle gradueringer uanset grad testes man i det fulde basispensum. Man forventer at se forbedring i teknikkerne under elevens karateudvikling.

BASIS UNDER BEVÆGELSE: I basis under bevægelse udføre man teknikker, mens man bevæger sig i de forskellige stillinger der er i Ashihara pensumbeskrivelse. Dette virker som styrkende og man træner sin balance

POSITIONER: Ashihara Karate er moderne fighting karate og er markant anderledes fra andre karate systemer da vi altid vil søge ud på modstanderens svage/blinde side. Derved står vi stærkt og har det fulde overblik over vores modstander. Vi arbejder med 4 positioner: 1, 2, 3 og 4. Desuden har vi back position og side position.

KATA: Kata er et bevægelsemønster af forudbestemte kombinationer, hvor en modstander angriber fuld kontakt og man lære at forsvarer sig mod angrebet og laver et modangreb. Kata er essentiel for at lære varieret karate, og i Ashihara karate træner vi vores kata med makker, hvor vi arbejder som det var et rigtigt angreb.  Katatræning med makker er en meget vigtig del af elevens karaterejse, og den er med til at gøre en klar til kampforståelse og til at reagere med speed og timing.
Positionstræningen kommer til sin fulde ret i katatræning, samt alle ens basisteknikker.

SABAKI OG KUMITE: Sabaki er et meget markant kendetegn for Ashihara Karate. Det bruges i den daglige træning men også til turneringer. Formålet er at man bliver vant til at blive angrebet og herefter bevæger sig korrekt i forhold til modstanderen. Kumite er den frie kamp, hvor vi sparre fuld kontakt: det der kaldes knock down karate. I fri kamp bruger man sin katatræning og sin sabaki. Ashihara karate er blandt andet også turneringskarate. Hvis man ønsker at bliver kæmper lægges der vægt på dette i elevens træning.