Karate

Gratis prøvetræning

Du er altid velkommen til at komme og få en gratis prøvetræning på vores  begynder/fælleshold. Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig ind på Holdplan og booking. Det er også muligt at møde op for at se om der er plads på holdet. Man behøver ikke en karatedragt for at deltage. Holdene er opdelt efter alder. Se hvornår der er træning for dig på tilmeld holdtræning.


Karate er en sport hvor du kommer i dit livs form

Man træner hele kroppen til hver træning. Man bliver undervist i kropskontrol, teknik, styrke, cardio og udholdenhed. Desuden får du værktøjer til at kunne yde det bedste du kan. Du får en stærk, smidig og alsidig krop af karate. Det bedste værktøj mod stress!

 

Ashihara karate er en moderne form for karate

- hvor hurtighed, styrke, overblik og strategi er keyword. I Ashihara karate lærer eleven hvordan man undgår at blive ramt af modstanderen samtidig med hvordan man kontrollere og begrænser angriberen effektiv og kontant.

 

BASIS : Basis er fundamentet i al karate. Det er det der giver grundlaget for alle teknikker. Detaljer i basis kan overføres til den frie kamp og er derfor meget vigtig for din forståelse af din karate. Basisstillinger er noget af det første man bliver introduceret for, det er vigtigt at man hele tiden koncentrerer sig om at blive i de rigtige stillinger, da det er her fundamentet til den frie kamp bliver lagt. Kroppen lærer ved gentagelser, det er det som kaldes ”muscles memories.” Kroppen lærer at slappe af, og man lærer at udnytte kroppens potentiale.
 

POSITIONER: Ashihara Karate er moderne karate og er markant anderledes fra andre karate systemer da vi altid vil søge ud på modstanderens svage/blinde side. Derved står vi stærkt og har det fulde overblik over vores modstander. Vi arbejder med 4 positioner: 1, 2, 3 og 4. Desuden har vi back position og side position.

 

KATA: Kata er et bevægelsemønster af forudbestemte kombinationer, hvor en modstander angriber fuld kontakt og man lære at forsvarer sig mod angrebet og laver et modangreb. Kata er essentiel for at lære varieret karate, og i Ashihara karate træner vi vores kata med makker, hvor vi arbejder som det var et rigtigt angreb.  Katatræning med makker er en meget vigtig del af elevens karaterejse, og den er med til at gøre en klar til kampforståelse og til at reagere med speed og timing. Positionstræningen kommer til sin fulde ret i katatræning, samt alle ens basisteknikker.

KAMPKONTROL OG KAMP: Kampkontrol (Sabaki) er et meget markant kendetegn for Ashihara Karate. Det bruges i den daglige træning men også til turneringer. Formålet er at man bliver vant til at blive angrebet og herefter bevæger sig korrekt i forhold til modstanderen. Kamp (Kumite) er den frie kamp, hvor vi sparre fuld kontakt. I fri kamp bruger man sin katatræning og sin sabaki. Ashihara karate er blandt andet også turneringskarate.